Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 96
 
    
                Kcal / portion: 638
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Regnbågslax filé 800.0 gram 50%
Salt 1.5 msk Äts ej
Kryddpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Sallad:
Isbergssallat 2.0 huvuden 7%
Gurka 0.5 styck 1%
Tomater 3.0 styck 2%
Remouladsås färdig 6.0 msk 23%
Kapris 2.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Örtsalt ¤ 0%
Tillbehör:
Mörkt bröd 4.0 skivor 16%
Kockskolan:
Så lagas regnbåge > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten, salt och kryddpeppar. Ta av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt ligga kvar i kastrullen i 10 minuter.
- Tvätta grönsakerna och låt dem rinna av. Dela sallatshuvudet på mitten och gröp ur. Skär tomater och gurka i småbitar.
- Ta av skinnet på fisken.
- Lägg ner tomater, gurka, fisk, remouladsås blandat i "salladsskålen". Garnera med kapris. Servera citronklyfta och örtsalt vid sidan av.
Kockens kommentar
Självfallet passar de flesta fiskar till denna salladsrätt. Läs mer om regnbågslax > klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Regnbågssallad med regnbågslax
- 
                
                    Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Sallad Nicoise med tonfiskTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Laxsallad med räkor och apelsinkesellaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok 
- 
                
                    Stationshusets räksalladTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Senapspotatissallad med gravad laxTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Matig räksalladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Tonfisksallad med bacon och färskpotatisTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurtTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressingTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Regnbågssallad med regnbågslaxTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              