Regnbågssallad med regnbågslax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Regnbågssallad med regnbågslax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Regnbågslax filé

800.0 

gram

Salt

1.5 

msk

Kryddpeppar hel

10.0 

korn

 

Sallad:

 

Isbergssallat

2.0 

huvuden

Gurka

0.5 

styck

Tomater

3.0 

styck

Remouladsås färdig

6.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Örtsalt ¤

 

 

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

4.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så lagas regnbåge >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 665 gram)

Ingredienser

Visa:

Regnbågslax filé 800.0 gram 50%

Salt 1.5 msk Äts ej

Kryddpeppar hel 10.0 korn Äts ej

 

Sallad:

Isbergssallat 2.0 huvuden 7%

Gurka 0.5 styck 1%

Tomater 3.0 styck 2%

Remouladsås färdig 6.0 msk 23%

Kapris 2.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Örtsalt ¤ 0%

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 4.0 skivor 16%

 

Kockskolan:

Så lagas regnbåge > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten, salt och kryddpeppar. Ta av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt ligga kvar i kastrullen i 10 minuter.
  2. Tvätta grönsakerna och låt dem rinna av. Dela sallatshuvudet på mitten och gröp ur. Skär tomater och gurka i småbitar.
  3. Ta av skinnet på fisken.
  4. Lägg ner tomater, gurka, fisk, remouladsås blandat i "salladsskålen". Garnera med kapris. Servera citronklyfta och örtsalt vid sidan av.

Kockens kommentar

Självfallet passar de flesta fiskar till denna salladsrätt. Läs mer om regnbågslax > klicka på ingrediensen.

Alternativ

Hemlagad remouladsås

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Regnbågssallad med regnbågslax