Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor skalade 300.0 gram 12%
Färskpotatis små 400.0 gram 9%
Flingsalt 1.0 tsk 0%
Olivolja 1.0 msk 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Svarta bönor konserv sköljda 1.0 burk 9%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Rödlök 1.0 styck 2%
Spenat färsk 100.0 gram 1%
Salladskapris 16.0 styck 1%
Dressing
Ägg 1.0 styck 2%
Basilika finhackad 1.5 dl 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 10%
Olivolja 1.5 dl 43%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Tina räkor.
- Tvätta potatis. Lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt. Ringla över olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter.
- Gör under tiden dressingen: Koka upp vatten i en kastrull. Koka ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke. Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan. Mixa med stavmixer. Tillsätt olja (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
- Mellankoka ägg, cirka 5 minuter. Skala och skär i klyftor. Häll av bönor i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten. Skiva selleri. Skala och skär ringar av rödlök. Skölj spenat.
- Lägg upp allt på ett fat. Servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.
Kockens kommentar
Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Matig räksallad
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan