Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

300.0 

gram

Färskpotatis små

400.0 

gram

Flingsalt

1.0 

tsk

Olivolja

1.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Svarta bönor konserv sköljda

1.0 

burk

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Rödlök

1.0 

styck

Spenat färsk

100.0 

gram

Salladskapris

16.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Dressing

 

 

 

Ägg

1.0 

styck

Basilika finhackad

1.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Olivolja

1.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 300.0 gram 12%

Färskpotatis små 400.0 gram 9%

Flingsalt 1.0 tsk 0%

Olivolja 1.0 msk 4%

Ägg 2.0 styck 5%

Svarta bönor konserv sköljda 1.0 burk 9%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Rödlök 1.0 styck 2%

Spenat färsk 100.0 gram 1%

Salladskapris 16.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Dressing 

Ägg 1.0 styck 2%

Basilika finhackad 1.5 dl 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Parmesan nyriven 1.5 dl 10%

Olivolja 1.5 dl 43%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Tina räkor.
  2. Tvätta potatis. Lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt. Ringla över olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  3. Gör under tiden dressingen: Koka upp vatten i en kastrull. Koka ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke. Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan. Mixa med stavmixer. Tillsätt olja (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
  4. Mellankoka ägg, cirka 5 minuter. Skala och skär i klyftor. Häll av bönor i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten. Skiva selleri. Skala och skär ringar av rödlök. Skölj spenat.
  5. Lägg upp allt på ett fat. Servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

Kockens kommentar

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Matig räksallad