Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfisk i vatten konserv 3.0 burkar 18%
Sockerärter 150.0 gram 2%
Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%
Cocktailtomater 18.0 styck 3%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 19%
Färskpotatis små 600.0 gram 14%
Ägg 3.0 styck 7%
Rädisor 12.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 29%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.
- Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.
- Skär ner bacon. Stek det knaprigt.
- Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.
- Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan