Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Tonfisk i vatten konserv

3.0 

burkar

Sockerärter

150.0 

gram

Kronärtskocksbotten }

1.0 

burk

Cocktailtomater

18.0 

styck

Bacon som knapersteks}

12.0 

skivor

Färskpotatis små

600.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Rädisor

12.0 

styck

 

Olivolja

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfisk i vatten konserv 3.0 burkar 18%

Sockerärter 150.0 gram 2%

Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%

Cocktailtomater 18.0 styck 3%

Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 19%

Färskpotatis små 600.0 gram 14%

Ägg 3.0 styck 7%

Rädisor 12.0 styck 1%

 

Olivolja 1.0 dl 29%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Flingsalt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.
  3. Skär ner bacon. Stek det knaprigt.
  4. Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.
  5. Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Tonfisksallad med bacon och färskpotatis