Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Långkornigt ris

1.0 

dl

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika grön

1.0 

styck

Räkor med skal

600.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Rhode Islandsås färdig

2.5 

dl

 

Tillvalsalternativ:

 

Oliver gröna el. svarta

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2393 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 484 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris 1.0 dl 13%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 4%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Räkor med skal 600.0 gram 13%

Gul lök 0.5 styck 1%

Rhode Islandsås färdig 2.5 dl 40%

 

Tillvalsalternativ:

Oliver gröna el. svarta 1.0 dl 5%

 

Tillbehör:

Kuvertbröd 4.0 styck 32%

Tillagning (40 min )

  1. Koka ris enligt förpackning. Låt svalna.
  2. Ansa och fintärna paprika och lök. Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter. Rensa räkor. Halvera eventuella oliver (oliver ingår i originalreceptet, men vi på Kockskolan tycker rätten blir bättre utan).
  3. Blanda alla ingredienserna. Lägg i räkorna sist. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera gärna ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör eller som ensamrätt med bröd. Man kan öka rismängden för att dryga ut maträtten.

Karin Chädström, före detta kallskänka på Operakällaren: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)