Blomkålsgratäng med spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blomkålsgratäng med spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Blomkål helt huvud

1.0 

kilo

Spenat färsk

140.0 

gram

Grädde

4.0 

dl

Västerbotten hårdost

200.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 kilo 6%

Spenat färsk 140.0 gram 1%

Grädde 4.0 dl 46%

Västerbotten hårdost 200.0 gram 25%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 22%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Riv västerbottenost grovt.
  3. Lägg blomkål och spenat i en ugnsfast form. Fyll på med grädde och toppa med ost. Salta och peppra.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

Alternativ

Chou fleur Mornay, gratinerad blomkål

Chou fleur polynaise, blomkålsgratäng

Stuvad blomkål

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Blomkålsgratäng med spenat