Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Blomkålsgratäng med spenat
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 185
Kcal / portion: 517
GBR (GI) / port: 4
Recept: 3104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 kilo 6%
Spenat färsk 140.0 gram 1%
Grädde 4.0 dl 46%
Västerbotten hårdost 200.0 gram 25%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ansa och dela blomkålen i små buketter. Riv västerbottenost grovt.
- Lägg blomkål och spenat i en ugnsfast form. Fyll på med grädde och toppa med ost. Salta och peppra.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
Alternativ
Chou fleur Mornay, gratinerad blomkål
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Blomkålsgratäng med spenat
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan