Gratinerad fänkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerad fänkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fänkål

1.0 

st stor

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 23

GBR (GI) / port: 0

Recept: 91 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Fänkål 1.0 st stor 100%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om gratinering > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Skär bort ev blast på fänkålen och skär den sedan i skivor. Rulla bitarna i olivolja.
  3. Lägg i ugnssäker form. Salta och peppra lätt. Sätt i ugnen i cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kött, men även till fisk.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Gratinerad fänkål