Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

1.0 

st stor

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

0.3 

styck

Purjolök

0.3 

styck

Rapsolja

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Rosmarin torkad

1.0 

krm

Timjan torkad

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 1

Recept: 241 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 1.0 st stor 33%

Morot 2.0 styck 32%

Rotselleri 0.3 styck 11%

Purjolök 0.3 styck 8%

Rapsolja 1.0 tsk 16%

Salt 2.0 krm 0%

Rosmarin torkad 1.0 krm 0%

Timjan torkad 1.0 krm 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Ansa, skala, borsta rotsakerna. Skär dem i 5 cm långa stavar. Lägg i en smörad ugnssäker form.
  3. Krydda med salt och peppar, samt örtkryddorna. Blanda med matoljan. Baka (sätt in) i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Passar till allehanda rätter, främst stekta kött- och fiskrätter. 

Kockens kommentar

Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett). 

Passar till

Het kärlekskyckling

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Rostade rotsaker