Rostade rotsaker
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 56
Kcal / portion: 60
GBR (GI) / port: 1
Recept: 241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Palsternacka 1.0 st stor 33%
Morot 2.0 styck 32%
Rotselleri 0.3 styck 11%
Purjolök 0.3 styck 8%
Rapsolja 1.0 tsk 16%
Salt 2.0 krm 0%
Rosmarin torkad 1.0 krm 0%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
Kock: Lunchfrämjandet
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa, skala, borsta rotsakerna. Skär dem i 5 cm långa stavar. Lägg i en smörad ugnssäker form.
- Krydda med salt och peppar, samt örtkryddorna. Blanda med matoljan. Baka (sätt in) i ugnen cirka 20 minuter.
- Passar till allehanda rätter, främst stekta kött- och fiskrätter.
Kockens kommentar
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).
Passar till
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Rostade rotsaker
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan