Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gulbeta

500.0 

gram

Rödbeta

500.0 

gram

Färdiga pepparkakor >

10.0 

styck

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Rödkål ansad

75.0 

gram

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1500 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Gulbeta 500.0 gram 15%

Rödbeta 500.0 gram 15%

Färdiga pepparkakor > 10.0 styck 15%

Getost (el. fårost) 200.0 gram 46%

Rödkål ansad 75.0 gram 2%

Olivolja till stekning 1.0 msk 8%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om gratinering > %

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala betorna och skär i båtar/klyfta. Lägg betorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta lätt. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
  3. Smula pepparkakor och ost. Blanda. Strö detta över betorna. Sätt in i ugnen igen i 10 minuter.
  4. Strimla rödkål. Lägg upp betorna och garnera med rödkål.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)