Ungsgratinerade tomater

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ungsgratinerade tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

10.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Ströbröd

3.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

Persilja finhackad

4.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2

Recept: 650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 255 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 10.0 styck 27%

Olivolja 0.5 dl 58%

Ströbröd 3.0 msk 15%

Salt (havssalt) 0%

Persilja finhackad 4.0 msk 1%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen till 200°C.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna. Sätt in dem i ugnen och grädda i 5 minuter.
  3. Tag ut tomaterna och pensla på ännu ett lager med olivolja och strö över salt, peppar, persilja och ströbröd. Låt grädda i ytterligare cirka 10 minuter (tills de fått en fin gyllenbrun färg).
  4. De grillade tomaterna passar bra att servera till både fisk- och kötträtter.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Ungsgratinerade tomater