Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2
Recept: 650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 10.0 styck 27%
Olivolja 0.5 dl 58%
Ströbröd 3.0 msk 15%
Persilja finhackad 4.0 msk 1%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om gratänger > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen till 200°C.
- Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna. Sätt in dem i ugnen och grädda i 5 minuter.
- Tag ut tomaterna och pensla på ännu ett lager med olivolja och strö över salt, peppar, persilja och ströbröd. Låt grädda i ytterligare cirka 10 minuter (tills de fått en fin gyllenbrun färg).
- De grillade tomaterna passar bra att servera till både fisk- och kötträtter.
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Ungsgratinerade tomater
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan