Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kvisttomater

6.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Timjan

2.0 

kvistar

Olivolja

0.5 

dl

Borlottibönor konserv

1.0 

burk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 249

GBR (GI) / port: 3

Recept: 997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 293 gram)

Ingredienser

Visa:

Kvisttomater 6.0 styck 11%

Gul lök 1.0 styck 5%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 3%

Timjan 2.0 kvistar 0%

Olivolja 0.5 dl 38%

Borlottibönor konserv 1.0 burk 43%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg på löken med skinnsidan upp. Lägg över timjankvistar och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, skalen ska bli lite brända.
  3. Hacka persilja. Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i persilja.

Kockens kommentar

Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett). 

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)