Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tomater

4.0 

styck

Vitt matbröd

1.0 

skiva

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja finhackad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om gratinering >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 1

Recept: 445 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 4.0 styck 16%

Vitt matbröd 1.0 skiva 17%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 65%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera tomater och lägg i ugnsfast form. Smula eller riv vitt bröd. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja. Smält smör.
  3. Blanda bröd, vitlök, persilja och smör. Fördela på tomaterna. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)