Aubergine i stället för potatis som tillbehör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aubergine i stället för potatis som tillbehör

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 144 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 177 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 100%

Olivolja till stekning %

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om gratinering > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

Tillagning (40 min + 35 min )

  1. Skölj auberginen och skär den på längden. Skåra skalen lätt med kniv.

  2. Salta eventuellt köttytan (se kommentar). Låt i så fall vila i 30-60 minuter. Skölj sedan av saltet i kallt vatten.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i ungsäker form. Pensla snittytan med olivolja.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Auberginen skall vara genommjuk.
    Serveras varm.

Kockens kommentar

Välj gärna stora auberginer. Receptet ger en halv per portion. Saltning och vila medför att den beska smaken dras ur, vilket man förr rekommenderade. Numera är de saluförda auberginen mindre besk i smaken så "urbeskning" är inte lika motiverat.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Aubergine i stället för potatis som tillbehör