Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Palsternacka

200.0 

gram

Rotselleri

400.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Tomater

2.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Lantbuljong ekologisk

1.5 

msk

el. grönsaksfond konc.

 

 

Creme fraiche

1.0 

msk

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Rucolasallat

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 200.0 gram 10%

Rotselleri 400.0 gram 10%

Rödlök 0.5 styck 3%

Tomater 2.0 styck 3%

Vatten 8.0 dl 0%

Lantbuljong ekologisk 1.5 msk 3%

el. grönsaksfond konc. 0%

Creme fraiche 1.0 msk 5%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Rucolasallat 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 66%

Tillagning (40 min )

  1. Skala palsternacka och rotselleri. Skär i grova tärningar. Skala och grovhacka rödlök. Tärna tomater.
  2. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök ock fräs en minut.
  3. Tillsätt palsternacka, rotselleri och tomater. Slå på vatten och fond. Småkoka 20 minuter.
  4. Finfördela med mixerstav eller i mixer. Salta och peppra. Rör i crème fraiche. Garnera med ruccola.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rotfruktssoppa