Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1130

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kokosbotten:
Digestivekex choklad 6.0 styck 10%
Kokosflingor 1.0 dl 6%
Smör normalsaltat 75.0 gram 12%
Fyllning:
Gelatinblad 3.0 styck 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Kesella naturell 250.0 gram 8%
Creme fraiche 1.5 dl 11%
Strösocker 1.5 dl 13%
Konjakstryffel:
Mörk choklad 100.0 gram 12%
Vispgrädde 0.5 dl 4%
Konjak/brandy 2.0 msk 1%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Mangosalsa:
Citronjuice 3.0 msk 0%
Mango 2.0 styck 7%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Vatten 0.5 dl 0%
Strösocker 0.5 dl 4%
Granatäpple 1.0 styck 1%
Tillbehör:
Jordgubbar färska 4.0 styck 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
- Blötlägg gelatin i kallt vatten cirka 10 minuter. Finriv skalet och pressa ur saften ur limefrukterna och vispa ihop med kesella, creme fraiche och socker.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikro. Blanda i gelatinet i fyllningen och bred den över den kalla kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna.
- Koka upp grädde i en kastrull och tag från plattan. Låt choklad smälta i grädden. Tillsätt konjak och smör. Rör massan till tryffel och låt den svalna något. Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.
- Skala och skär mango i tärningar. Skrapa ur vaniljfrön och smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.
- Lägg upp cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje cheesecakebit. Servera.
Fler recept inom Torskmeny (avancerad)
Liknande recept som Cheesecake med limesmak
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: norskfisk.se
-
Cheesecake med limesmak
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia