Cheesecake med limesmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheesecake med limesmak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kokosbotten:

 

Digestivekex choklad

6.0 

styck

Kokosflingor

1.0 

dl

Smör normalsaltat

75.0 

gram

 

Fyllning:

 

Gelatinblad

3.0 

styck

Lime färskpressad

2.0 

styck

Kesella naturell

250.0 

gram

Creme fraiche

1.5 

dl

Strösocker

1.5 

dl

 

Konjakstryffel:

 

Mörk choklad

100.0 

gram

Vispgrädde

0.5 

dl

Konjak/brandy

2.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Mangosalsa:

 

Citronjuice

3.0 

msk

Mango

2.0 

styck

Vaniljstång

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vatten

0.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Granatäpple

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Jordgubbar färska

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1130

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 428 gram)

Ingredienser

Visa:
Kokosbotten:

Digestivekex choklad 6.0 styck 10%

Kokosflingor 1.0 dl 6%

Smör normalsaltat 75.0 gram 12%

 

Fyllning:

Gelatinblad 3.0 styck 0%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Kesella naturell 250.0 gram 8%

Creme fraiche 1.5 dl 11%

Strösocker 1.5 dl 13%

 

Konjakstryffel:

Mörk choklad 100.0 gram 12%

Vispgrädde 0.5 dl 4%

Konjak/brandy 2.0 msk 1%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

 

Mangosalsa:

Citronjuice 3.0 msk 0%

Mango 2.0 styck 7%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

Vatten 0.5 dl 0%

Strösocker 0.5 dl 4%

Granatäpple 1.0 styck 1%

 

Tillbehör:

Jordgubbar färska 4.0 styck 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt svalna.

  2. Blötlägg gelatin i kallt vatten cirka 10 minuter. Finriv skalet och pressa ur saften ur limefrukterna och vispa ihop med kesella, creme fraiche och socker.

  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikro. Blanda i gelatinet i fyllningen och bred den över den kalla kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna.

  4. Koka upp grädde i en kastrull och tag från plattan. Låt choklad smälta i grädden. Tillsätt konjak och smör. Rör massan till tryffel och låt den svalna något. Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.

  5. Skala och skär mango i tärningar. Skrapa ur vaniljfrön och smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.

  6. Lägg upp cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje cheesecakebit. Servera.

Fler recept inom Torskmeny (avancerad)

Liknande recept som Cheesecake med limesmak