Indisk risgryta med quorn

Indisk risgryta med quorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ris:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Saffran

0.3 

gram

Paprikapulver

1.0 

krm

Russin

4.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Knipplök, smålök

1.0 

styck

Margarin flytande 80%

 

 

Salt

 

 

 

Gryta:

 

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilifrukt röd

4.0 

styck

Brödkrydda

1.0 

msk

Tomater

5.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Quorn

300.0 

gram

Morot

1.0 

styck

Paprika grön

0.5 

styck

Strösocker

1.0 

tsk

Koriander färskhackad

1.0 

dl

 

Citronjuice

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Babyspenat

20.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 745 gram)

Ingredienser

Visa:
Ris:

Långkornigt ris 3.0 dl 34%

Gul lök 0.5 styck 1%

Saffran 0.3 gram 0%

Paprikapulver 1.0 krm 0%

Russin 4.0 dl 30%

Vatten 5.0 dl Äts ej

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Knipplök, smålök 1.0 styck 1%

Margarin flytande 80% 0%

Salt 0%

 

Gryta:

Gul lök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilifrukt röd 4.0 styck 1%

Brödkrydda 1.0 msk 1%

Tomater 5.0 styck 3%

Vatten 2.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Quorn 300.0 gram 12%

Morot 1.0 styck 1%

Paprika grön 0.5 styck 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Koriander färskhackad 1.0 dl 0%

 

Citronjuice 0%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%

Babyspenat 20.0 gram 0%

Skapat av: Quorn

Kock: Pernilla

Tillagning (45 min )

  1. Tina quorn-bitarna. Skala och finhacka gul lök. Skala och skiva vitlök. Strimla knipplök. Finhacka chili och hacka tomater. Skala och skiva morot. Ansa/strimla paprika och koriander.
  2. Ris: Hetta upp margarin i en stekkastrull och fräs ris med hälften av löken i ett par minuter.
  3. Tillsätt saffran, paprikapulver och russin. Häll i vatten + fond. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
  4. Rör ner knipplök. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp lite margarin i en annan jkastrull och fräs resten av löken med vitlök, chili, brödkrydda och tomater.
  6. Häll i vatten + fond. Låt koka ihop.Tillsätt quorn och morötter. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  7. Tillsätt paprika. Låt sjuda i 2 minuter. Dra åt sidan, rör ner socker och koriander. Smaka av med salt och citronjuice.
  8. Rör ner youghurt, eller servera den vid sidan av. Garnera med babyspenat.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Indisk risgryta med quorn