
Indisk risgryta med quorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ris:
Långkornigt ris 3.0 dl 34%
Gul lök 0.5 styck 1%
Saffran 0.3 gram 0%
Paprikapulver 1.0 krm 0%
Russin 4.0 dl 26%
Vatten 5.0 dl Äts ej
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Salladslök 1.0 styck 0%
Salt 0%
Gryta:
Gul lök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 4.0 styck 1%
Brödkrydda 1.0 msk 1%
Tomater 5.0 styck 3%
Vatten 2.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Quorn 300.0 gram 12%
Morot 1.0 styck 1%
Paprika grön 0.5 styck 0%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Koriander färskhackad 1.0 dl 0%
Citronjuice 0%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%
Babyspenat 20.0 gram 0%
Tillagning (45 min )
- Tina quorn-bitarna. Skala och finhacka gul lök. Skala och skiva vitlök. Strimla salladslök. Finhacka chili och hacka tomater. Skala och skiva morot. Ansa/strimla paprika och koriander.
- Ris: Hetta upp margarin i en stekkastrull och fräs ris med hälften av löken i ett par minuter.
- Tillsätt saffran, paprikapulver och russin. Häll i vatten + fond. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
- Rör ner salladslök. Smaka av med salt.
- Hetta upp lite margarin i en annan kastrull och fräs resten av löken med vitlök, chili, brödkrydda och tomater.
- Häll i vatten + fond. Låt koka ihop. Tillsätt quorn och morötter. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Tillsätt paprika. Låt sjuda i 2 minuter. Dra åt sidan, rör ner socker och koriander. Smaka av med salt och citronjuice.
- Rör ner yoghurt, eller servera den vid sidan av. Garnera med babyspenat.
Fler recept inom Risrätter
Liknande recept som Indisk risgryta med quorn
-
Paella Valencia
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Paella på torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red jambalaya, klassisk rätt från cajunköket
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fried rice med curry
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomatris med kryddig korv och fläsk
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosris med linser och nötter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sojastekt ris med omelettrullar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn med quinoa och mango chutney
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla