Quorn med quinoa och mango chutney

Quorn med quinoa och mango chutney

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quinoa gulvit

4.0 

dl

el. långkornigt ris

 

 

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

 

Quorn

300.0 

gram

Salladslök

2.0 

styck

Haricots verts färska

150.0 

gram

Mango chutney }

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Nötter rostade

0.5 

dl

Rapsolja

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Elephant

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoa gulvit 4.0 dl 58%

el. långkornigt ris Äts ej

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

 

Quorn 300.0 gram 15%

Salladslök 2.0 styck 1%

Haricots verts färska 150.0 gram 2%

Mango chutney } 1.0 dl 13%

Vatten 1.0 dl 0%

Nötter rostade 0.5 dl 10%

Rapsolja 0%

Salt och svartpeppar 0%

Kock: Pernilla

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa i dubbla mängden vatten med fond. Se anvisning på förpackning. Eller koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Hetta upp matolja i panna på medelvärme och stek quornbitarna tills de fått fin färg.
  3. Strimla salladslök och tillsätt detta, samt haricot verts i pannan. Stek i ett par minuter.
  4. Tillsätt mango chutney och vatten. Låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rostade nötter.

Kockens kommentar

Quinoa kan bytas ut mot ris. Då blir rätten asiatisk (quinoa = Sydamerikanskt).

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Quorn med quinoa och mango chutney