Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 35
Recept: 2419 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Råris svart 500.0 gram 75%
Champinjoner 150.0 gram 2%
Zucchini 200.0 gram 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Vitlöksstjälkar ¤ 50.0 gram 3%
Olivolja till stekning 0.5 dl 16%
Tamarisoja } 4.0 msk 2%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skölj riset. Koka i dubbelt så mycket vatten cirka 40 minuter. Häll av överskottsvatten, dra åt sidan.
- Klyfta champinjoner. Tärna zucchini. Kärna ur och strimla paprika. Skiva vitlöksstjälkarna tunt.
- Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Lägg i vitlöksstjälkar, svamp, zucchini och paprika. Fräs några minuter.
- Tillsätt riset, tamari, salt och peppar. Fräs ytterligare några minuter.
Kockens kommentar
Vitlöksstjälkar kan vara svårt att få tag i. Alternativ kan man använda salladslök kombinerat med tunt skivad vitlök.
Fler recept inom Risrätter
Liknande recept som Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
-
Paella Valencia
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Paella på torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red jambalaya, klassisk rätt från cajunköket
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fried rice med curry
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomatris med kryddig korv och fläsk
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosris med linser och nötter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sojastekt ris med omelettrullar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn med quinoa och mango chutney
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla