Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1948 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ris 4.0 dl 59%
Sugar snaps 150.0 gram 3%
Brytbönor färska 150.0 gram 2%
Champinjoner 100.0 gram 1%
Salladslök 4.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Ingefära 4.0 cm 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Sojasås 4.0 msk 2%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 12%
Tillbehör:
Ägg 2.0 styck 6%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Skala och krossa vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chili. Skär ner grönsaker i mindre bitar.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke. Vispa lätt. Värm en stekpanna med olja. Häll i äggsmeten. Stek en tunn omelett. Salta, peppra. Rulla och skiva omeletten.
- Sojaris: Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Häll i olja, suger snaps, brytbönor, champinjoner, salladslök och paprika. Stek 1-2 minuter.
- Lägg i ris, ingefära, vitlök, chili och soja. Stek cirka 2 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Pressa över lime.
- Grovskär koriander. Läll upp på fat. Lägg på omeletten. Garnera med koriander och eventuellt med det gröna på salladslöken.
Kockens kommentar
Har du kallt kokt ris hemma så använd det.
Fler recept inom Risrätter
Liknande recept som Sojastekt ris med omelettrullar
-
Paella Valencia
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Paella på torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red jambalaya, klassisk rätt från cajunköket
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fried rice med curry
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomatris med kryddig korv och fläsk
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosris med linser och nötter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sojastekt ris med omelettrullar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn med quinoa och mango chutney
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla