Paella på torsk och räkor

Foto: Lina Eriksson, Norsk Fisk ¤

Paella på torsk och räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

500.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Avorioris

500.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Saffran

1.0 

gram

Fiskbuljong

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Körsbärstomater

8.0 

gram

Gröna ärter frysta

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 31

Recept: 2811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 832 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 500.0 gram 14%

Räkor skalade 200.0 gram 8%

Gul lök 1.0 styck 2%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Avorioris 500.0 gram 64%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 8%

Saffran 1.0 gram 0%

Fiskbuljong 1.0 liter 1%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Körsbärstomater 8.0 gram 0%

Gröna ärter frysta 1.0 dl 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Hacka lök. Strimla paprika. Värm olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och paprika tillsammans med ris och pressad vitlöksklyfta i ett par minuter.
  3. Tillsätt saffran och buljong. Koka 10 minuter i ugnen.
  4. Skär torsk i bitar. Tillsätt torsk, tomat och ärter. Låt puttra i ugnen ytterligare 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor. Servera genast med citronklyftor.

Kockens kommentar

Paella är gott och enkelt att göra om ni är några stycken som ska ha en trevlig middag. Servera ett gott bröd till.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Paella på torsk och räkor