Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

4.0 

dl

Espresso/starkt kaffe

0.8 

dl

Mörk choklad <70%

100.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Gelatinblad

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Hallon frysta sockrade

200.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

 

Tillval:

 

Vit choklad

50.0 

gram

Physalis

4.0 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3036 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 21%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 236 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 4.0 dl 47%

Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%

Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%

Strösocker 0.5 dl 6%

Gelatinblad 2.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%

Strösocker 1.0 dl 13%

 

Tillval:

Vit choklad 50.0 gram 10%

Physalis 4.0 styck 0%

Smörpapper Äts ej

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.

  2. Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.

  3. Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.

  4. Tag lite av hallonen och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.

  5. Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.

  6. Förbered ev. garnityr. Se kommentar.

  7. Ta ut såsen vid servering och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.

Kockens kommentar

Tillval: Smält vit choklad utan att bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka.

Couli = passerade färska bär med sås.

Fler recept inom Kungskrabba meny (lyxigt)

Liknande recept som Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli