Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 47%
Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%
Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%
Strösocker 0.5 dl 6%
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Tillbehör:
Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%
Strösocker 1.0 dl 13%
Tillval:
Vit choklad 50.0 gram 10%
Physalis 4.0 styck 0%
Smörpapper Äts ej
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.
- Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.
- Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Tag lite av hallonen och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.
- Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.
- Förbered ev. garnityr. Se kommentar.
- Ta ut såsen vid servering och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.
Kockens kommentar
Tillval: Smält vit choklad utan att bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka.
Couli = passerade färska bär med sås.
Fler recept inom Kungskrabba meny (lyxigt)
Liknande recept som Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan