Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1693 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Päron färsk 2.0 styck 8%
Rött vin (Beaujolais) 4.0 dl 17%
Strösocker 1.0 dl 22%
Apelsinskal 1.0 bit 0%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck Äts ej
Vaniljstång 1.0 styck Äts ej
Svartpeppar hel 6.0 styck Äts ej
Kryddnejlika 1.0 styck Äts ej
Tillbehör:
Vaniljglass 0.5 liter 53%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.
- Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
- Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.
- Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt (cirka 15 minuter).
- Servera päron med vaniljglass och sås.
Kockens kommentar
Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas.
Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike.
Fler recept inom Kungskrabba meny (lyxigt)
Liknande recept som Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan