Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Päron färsk

2.0 

styck

Rött vin (Beaujolais)

4.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Apelsinskal

1.0 

bit

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Vaniljstång

1.0 

styck

Svartpeppar hel

6.0 

styck

Kryddnejlika

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1693 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron färsk 2.0 styck 8%

Rött vin (Beaujolais) 4.0 dl 17%

Strösocker 1.0 dl 22%

Apelsinskal 1.0 bit 0%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck Äts ej

Vaniljstång 1.0 styck Äts ej

Svartpeppar hel 6.0 styck Äts ej

Kryddnejlika 1.0 styck Äts ej

 

Tillbehör:

Vaniljglass 0.5 liter 53%

Tillagning (50 min )

  1. Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.

  2. Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

  3. Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.

  4. Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt (cirka 15 minuter).

  5. Servera päron med vaniljglass och sås.

Kockens kommentar

Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas.

Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike.

Fler recept inom Kungskrabba meny (lyxigt)

Liknande recept som Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass