Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%
Creme fraiche 6.0 msk 33%
Löjrom saltad 6.0 msk 11%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Sanna, Täby Restaurangskola
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 8 tim )
- Putsa kalvfilén fint. Forma till korta tjocka korvar med hjälp av plastfolie. Gör lufthål och spänn åt hårt. Lägg dom i frysen.
- Lägg créme fraiche och löjrom i varsin spritspåse. Hacka gräslöken och riv pepparroten.
- Tag ut köttet från frysen och skiva köttet i tunna skivor (helst med skärmaskin). Lägg ut de tunna köttskivorna på ett fat. Salta, peppar och strö över pepparrot.
- Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på kalven och lägg sedan löjrommen över. Strö över gräslöken och servera genast.
Kockens kommentar
Ett antal avgångselever i Täby restaurang-skola har levererat recept till Menyse. Detta är ett av dem från Sanna.
Fler recept inom Kungskrabba meny (lyxigt)
Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan