Enkel falukorvsgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel falukorvsgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 346 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 48%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Vispgrädde 1.0 dl 13%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 33%

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  2. Ta bort skinnet på falukorven och strimla.
    Skala och riv eller finhacka lök.

  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
    Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan.

    Alternativt tillsätt råhackad lök senare. 

  4. Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.

  5. Tillsätt lök, tomatkross och grädde.
    Smaksätt med salt och peppar.
    Låt koka några minuter.

PASSAR TILL

Grönsallad

Vitkålssallad

Rotfruktssallad

Fler recept inom Pastarätter

Liknande recept som Enkel falukorvsgryta