Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 500.0 gram 48%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Vispgrädde 1.0 dl 13%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 33%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta bort skinnet på falukorven och strimla.
Skala och riv eller finhacka lök. - Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan.
Alternativt tillsätt råhackad lök senare. - Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt lök, tomatkross och grädde.
Smaksätt med salt och peppar.
Låt koka några minuter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Enkel falukorvsgryta
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli