Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 765

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 18%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 250.0 gram 31%
Skinka rökt skivad 200.0 gram 9%
Gröna ärter frysta 2.0 dl 3%
Creme fraiche 5.0 dl 53%
Hårdost riven 1.0 dl 5%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Sätt ugnen på 225°C.
Skär skinkan i tärningar.
Smörj en ugnssäker form. - Häll bort pastavattnet och blanda med crème fraiche, skinka och ärter.
Lägg pastan i formen.
Grovriv ost över. - Gratinera i övre delen av ugnen i 15 min.
Kockens kommentar
Gratängen kan frysas och senare värmas upp i ugn.
PASSAR TILL
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Enkel carbonaragratäng
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli