Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2753 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle färsk 400.0 gram 19%
Smör normalsaltat 20.0 gram 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Grädde 3.0 dl 39%
Ricotta } 250.0 gram 12%
Gorgonzola } 200.0 gram 24%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
- Smält smör i en annan kastrull.
Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter. - Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.
- Blanda såsen med pastan.
Kockens kommentar
Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter t.ex. spagetti, liksom olika sorters ädelost.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli