Gräddig Tagliatelle med gorgonzola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gräddig Tagliatelle med gorgonzola

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle färsk

400.0 

gram

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Grädde

3.0 

dl

Ricotta }

250.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Salt till smaksättning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Sainte Colombe

Smakrikt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2753 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 296 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle färsk 400.0 gram 19%

Smör normalsaltat 20.0 gram 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Grädde 3.0 dl 39%

Ricotta } 250.0 gram 12%

Gorgonzola } 200.0 gram 24%

Salt till smaksättning %

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

  2. Smält smör i en annan kastrull.
    Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter.

  3. Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.

  4. Blanda såsen med pastan.

Kockens kommentar

Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter t.ex. spagetti, liksom olika sorters ädelost.

Fler recept inom Pastarätter

Liknande recept som Gräddig Tagliatelle med gorgonzola