Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 59%
Aubergine 2.0 styck 11%
Gul lök 1.0 styck 4%
Krossade tomater 400.0 gram 7%
Grönsaksfond konc. 1.5 msk 5%
Hårdost 50.0 gram 14%
Tabasco röd 0%
Tillbehör:
Grönsallad 0%
Matbröd 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Förbered: Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost.
Tillred eventuell grönsallad. - Aubergine: Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter.
Lägg åt sidan. - Färs: Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.
- Gryta: Blanda färs och aubergine i panna.
Tillsätt krossade tomater och fond.
Låt småputtra i 10 minuter.
Smaka av med salt, peppar och tabasco.
Lägg upp och strö över hårdost.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Auberginefärsgryta
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan