Panngrillad kassler

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panngrillad kassler

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

4.0 

skivor

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Grönsaksmix:

 

Gul lök

0.5 

styck

Paprika färsk

1.0 

styck

Svamp

100.0 

gram

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Senap fransk osötad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 9

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 344 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 4.0 skivor 22%

Matolja (rapsolja) %

 

Grönsaksmix:

Gul lök 0.5 styck 3%

Paprika färsk 1.0 styck 3%

Svamp 100.0 gram 3%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 14%

Matfett till stekning 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 56%

Senap fransk osötad 0%

Tillagning (25 min )

  1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

  2. Förbered: Skala och skiva lök.
    Rensa och skiva svamp (men skölj inte).
    Ansa paprika och tärna.

  3. Grönsaksmix: Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter.
    Tillsätt extra smör, ärter och paprika.

  4. Kött: Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja.
    När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 minuter.

Kockens kommentar

Kassler i av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Panngrillad kassler