Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 9
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kassler 4.0 skivor 22%
Grönsaksmix:
Gul lök 0.5 styck 3%
Paprika färsk 1.0 styck 3%
Svamp 100.0 gram 3%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 14%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 56%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
- Förbered: Skala och skiva lök.
Rensa och skiva svamp (men skölj inte).
Ansa paprika och tärna. - Grönsaksmix: Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter.
Tillsätt extra smör, ärter och paprika. - Kött: Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja.
När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 minuter.
Kockens kommentar
Kassler i av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Panngrillad kassler
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan