Flygande fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flygande fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal barnportioner: 4

Fläskfilé

400.0 

gram

Äpple rött

1.0 

styck

Äpple grönt

1.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Sojasås

1.0 

msk

Banan

1.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 335 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 400.0 gram 14%

Äpple rött 1.0 styck 2%

Äpple grönt 1.0 styck 2%

Grädde 3.0 dl 38%

Sojasås 1.0 msk 0%

Banan 1.0 styck 4%

Olivolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 300.0 gram 38%

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

  2. Putsa köttet, skär bort fetthinnor.
    Skär i cm-tjocka skivor.

  3. Hetta upp olja i stekpanna.
    Stek cirka 3 minuter på var sida.
    Salt och peppra.

  4. Kärna ur äpplen och skär i cm-tjocka skivor.

  5. Tillsätt grädde och soja i stekpannan.
    Låt koka upp. Lägg i äpplena.
    Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.

  6. Skala och skiva banan. Lägg i pannan.
    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Flygande fläskfilé är en variant av Flygande Jakob som är en maträtt bestående av kyckling, bacon, banan, grädde, jordnötter och chilisås. Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången 1976.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Flygande fläskfilé