Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Renkött rökt 400.0 gram 19%
Kidneybönor svarta konserv -spad 800.0 gram 33%
Rödlök 1.0 styck 2%
Fikon torkade 10.0 styck 22%
Cashewnötter saltade 1.0 dl 13%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%
Dressing:
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 3%
Råsocker 4.0 msk 7%
Vatten 2.0 dl 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Balsamsirap: Koka upp vatten med balsamvinäger och råsocker och rör om tills sockret löst sig.
Låt koka (reducera) till halva mängden.
Ställ åt sidan. När den svalnar tjocknar såsen och får simmig konsistens. - Huvudrätt: Skala och grovhacka rödlök.
Skölj bönorna så att spadet försvinner.
Skär fikon i klyftor.
Skiva det rökta renköttet. - Fräs löken i lite smör i en kastrull på medelvärme några minuter till den mjuknat, utan att bli bränd.
Tillsätt bönorna, fikon och nötter.
Värm försiktigt. - Servera med rökt renkött.
Ringla över balsamsirap.
Kockens kommentar
Souvas betyder på samiska "liten rök" och är saltat, lättrökt renkött. Köttet är mjukt och mörkt och kan ätas som det är eller lättstekas i skivor. Frilutsmänniskan tillreder lämpligen balsamsirapen hemma och tar med den ut i naturen i en flaska.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan