Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renkött rökt

400.0 

gram

Kidneybönor svarta konserv -spad

800.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Fikon torkade

10.0 

styck

Cashewnötter saltade

1.0 

dl

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Smör och/el. matolja

 

 

 

Dressing:

 

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Råsocker

4.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2644 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 478 gram)

Ingredienser

Visa:

Renkött rökt 400.0 gram 19%

Kidneybönor svarta konserv -spad 800.0 gram 33%

Rödlök 1.0 styck 2%

Fikon torkade 10.0 styck 22%

Cashewnötter saltade 1.0 dl 13%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%

Smör och/el. matolja 0%

 

Dressing:

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 3%

Råsocker 4.0 msk 7%

Vatten 2.0 dl 0%

Tillagning (20 min )

  1. Balsamsirap: Koka upp vatten med balsamvinäger och råsocker och rör om tills sockret löst sig.

    Låt koka (reducera) till halva mängden.
    Ställ åt sidan. När den svalnar tjocknar såsen och får simmig konsistens.

  2. Huvudrätt: Skala och grovhacka rödlök.
    Skölj bönorna så att spadet försvinner.
    Skär fikon i klyftor.
    Skiva det rökta renköttet.

  3. Fräs löken i lite smör i en kastrull på medelvärme några minuter till den mjuknat, utan att bli bränd.
    Tillsätt bönorna, fikon och nötter.
    Värm försiktigt.

  4. Servera med rökt renkött.
    Ringla över balsamsirap.

Kockens kommentar

Souvas betyder på samiska "liten rök" och är saltat, lättrökt renkött. Köttet är mjukt och mörkt och kan ätas som det är eller lättstekas i skivor. Frilutsmänniskan tillreder lämpligen balsamsirapen hemma och tar med den ut i naturen i en flaska.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap