Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxinnanlår

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

8.0 

styck

Smör el. margarin

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Inlagd färsk gurka

 

 

Rödbetor inlagda

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1748 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 392 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxinnanlår 500.0 gram 33%

Gul lök 1.0 styck 3%

Potatis 8.0 styck 31%

Smör el. margarin 3.0 msk 17%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 14%

Inlagd färsk gurka 0%

Rödbetor inlagda 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).

  2. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllen­bruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.

  3. Skala och finhacka lök under tiden.
    Skär köttet i småbitar.

  4. Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.

  5. Stek ägg i panna på medelvärme.

  6. Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor.
    Garnera gärna med persilja.

Kockens kommentar

I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta hand om rester av kött och kokt potatis.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Pytt i panna