Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1748 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxinnanlår 500.0 gram 33%
Gul lök 1.0 styck 3%
Potatis 8.0 styck 31%
Smör el. margarin 3.0 msk 17%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllenbruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Skala och finhacka lök under tiden.
Skär köttet i småbitar. - Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Stek ägg i panna på medelvärme.
- Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor.
Garnera gärna med persilja.
Kockens kommentar
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta hand om rester av kött och kokt potatis.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Pytt i panna
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan