Spare ribs -tunna revbensspjäll

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spare ribs -tunna revbensspjäll

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll tunna

1.5 

kilo

Ingefära mald

1.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

Honung

2.0 

msk

el. svartvinbärsgelé

 

 

 

Tillbehör:

 

Äppelmos

200.0 

gram

Katrinplommon

16.0 

styck

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gammal Norrlands

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 456 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tunna 1.5 kilo 73%

Ingefära mald 1.5 tsk 1%

Salt och peppar 0%

Honung 2.0 msk 5%

el. svartvinbärsgelé 0%

 

Tillbehör:

Äppelmos 200.0 gram 16%

Katrinplommon 16.0 styck 13%

Potatis 0.8 kilo 18%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en ugnsplåt. Blanda salt, ingefära och peppar. Gnid in det i köttet.

  2. Lägg köttet på galler över plåten med bensidan uppåt. Vänd efter 20-25 minuter. Spjället är klart efter 45-60 minuter. Köttet måste vara välstekt.

  3. Skala och koka i lättsaltat vatten. Eller baka potatis enligt separat recept.

  4. Ta ut köttet. Lägg fettsidan uppåt. Häll honung eller gelé ovanpå. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 10 minuter.

  5. Lägg med katrinplom­mon på plåten för uppvärmning.

Kockens kommentar

Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken. I stället för att glacera med honung eller gelé kan ett kryddigt alternativ väljas, t.ex. en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.

PASSAR TILL

Appelsauce (am. äppelmos)

Rödkål

Bakad potatis

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Spare ribs -tunna revbensspjäll