Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 779

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 50%
Äpple syrligt 1.0 styck 1%
Hårdost lagrad 200.0 gram 25%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Mjölk 2.0 dl 4%
Senap svensk 0%
Garnering:
Persilja 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt.
Lägg korven i i ett ugnssäkert fat.
Kärna ur och skiva äpplena.
Skär osten i ganska tjocka skivor.
Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
Skala och skiva lök. Klyfta tomaterna.
Blanda lök och tomater i mitten av fatet.
Strö över lite salt och peppar.
Riv över resten av osten. - Potatis: Skala och koka potatisen mjuk.
- Ugn: Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
- Mos: Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan