Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Äpple syrligt

1.0 

styck

Hårdost lagrad

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Senap svensk

 

 

 

Garnering:

 

Persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 779

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 530 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 50%

Äpple syrligt 1.0 styck 1%

Hårdost lagrad 200.0 gram 25%

Gul lök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 1%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Mjölk 2.0 dl 4%

Senap svensk 0%

 

Garnering:

Persilja 0%

Tillagning (50 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
    Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt.
    Lägg korven i i ett ugnssäkert fat.
    Kärna ur och skiva äpplena.
    Skär osten i ganska tjocka skivor.

    Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
    Skala och skiva lök. Klyfta tomaterna.
    Blanda lök och tomater i mitten av fatet.
    Strö över lite salt och peppar.
    Riv över resten av osten.

  2. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk.

  3. Ugn: Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.

  4. Mos: Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos