Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Falukorv 500.0 gram 52%
Purjolök 2.0 styck 5%
Potatis 8.0 styck 21%
Vitkål ansad 0.5 huvud 10%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 7%
Tillbehör:
Senap svensk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Förbered: Skala och tärna potatis.
Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar.
Skiva vitkål. - Stek: Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter.
Rör om då och då. - Bräsera: Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Falukorv: Ta bort skinnet på korven och skär den i potatischipsstora stavar.
- Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven.
Låt allt bli varmt (ca 3 minuter).
Servera med en god senap till.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Falukorvsgryta
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan