Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Purjolök

2.0 

styck

Potatis

8.0 

styck

Vitkål ansad

0.5 

huvud

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

Gröna ärter frysta

250.0 

gram

Matfett (smör)

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 927 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 52%

Purjolök 2.0 styck 5%

Potatis 8.0 styck 21%

Vitkål ansad 0.5 huvud 10%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%

Gröna ärter frysta 250.0 gram 7%

Matfett (smör) 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Senap svensk 0%

Tillagning (35 min )

  1. Förbered: Skala och tärna potatis.
    Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar.
    Skiva vitkål.

  2. Stek: Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter.
    Rör om då och då.

  3. Bräsera: Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.

  4. Falukorv: Ta bort skinnet på korven och skär den i potatischipsstora stavar.

  5. Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven.
    Låt allt bli varmt (ca 3 minuter).
    Servera med en god senap till.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Falukorvsgryta