Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 26%
Räkor skalade 200.0 gram 9%
Vit sparris konserv 1.0 burk 1%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Sås:
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 dl 30%
Ketchup 3.0 tsk 1%
Chilipepparsås 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar på en tallrik.
Vänd köttet i mjölet. - Potatis: Skala och koka (el. råstek).
- Kött: Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
Lägg i ugnssäker form och sätt in mitt i ugn i cirka 5 minuter. - Sparris: Värm upp i kastrull med vatten.
- Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Fläskfilé Oscar
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan