Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2187 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fjärilskotlett 4.0 styck 28%
Matfett till stekning 50.0 gram 17%
Panering:
Vetemjöl 1.0 dl 10%
Ägg 2.0 styck 6%
Ströbröd 1.0 dl 10%
Sås:
Äpple syrligt 1.0 styck 2%
Äppeljuice 3.0 dl 5%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Arrowrot 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 25%
Mjölk 1.0 dl 3%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Salta.
- Banka ut kotletterna till tunna skivor. Vispa upp ägg med en gaffel i skål. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vänd köttet i vetemjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Låt vila en stund.
- Sås: Skala och kärna ur äpplen. Tärna. Hetta upp matfett i en kastrull på medelvärme och stek äpple i någon minut. Tillsätt juice och fond. Koka upp. Red med arrowrot utspätt i lite vatten. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av.
- Värm rikligt med smör i panna på medelhög värme och stek schnitzlarna i cirka 3 minuter på var sida till gyllenbrun färg, utan att bränna.
Kockens kommentar
Detta är en billigare variant av Wienerschnitzel som tillagas av kalvkött. Fjärilskotlett är benfri kotlettrad skuren i skivor. Fläskschnitzel kan också tillagas av skivad skinka eller fläsk.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Fläskschnitzel med äppelsås
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan