Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

T-benstek ¤

4.0 

skivor

Rosmarin färsk

2.0 

kvistar

Olivolja

2.0 

msk

 

Tapenade:

 

Oliver gröna kärnfria

8.0 

styck

Kapris

1.5 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

3.0 

msk

Soltorkade tomater i olja avrunnet

100.0 

gram

Citronjuice

1.0 

msk

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

4.0 

styck

Gräddfil

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Dark

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3467 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 556 gram)

Ingredienser

Visa:

T-benstek ¤ 4.0 skivor 48%

Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%

Olivolja 2.0 msk 7%

 

Tapenade:

Oliver gröna kärnfria 8.0 styck 1%

Kapris 1.5 msk 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Olivolja 3.0 msk 10%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 100.0 gram 5%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Bakpotatis 4.0 styck 27%

Gräddfil 2.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Tillagning (2 tim + 4 tim )

  1. Marinera: Skär skåror i köttet med kniv. Bryt av rosmarinblad och putta ner i skårorna. Lägg köttet på ett fat och häll över olivolja. Täck med folie. Låt stå i rumstemperatur i 4 timmar.
  2. Baka potatis: Sätt ugnen till 225°C. Picka små hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen 1-2 timmar eller mer. Baka gärna "för länge" (se kommentar). Känn med sticka när den är klar.
  3. Tapernade: Skala och finhacka vitlök. Finhacka oliver och soltorkade tomater. Häll alla tapernade­ingredienserna i en mortel och stöt det till mos (eller använd en mixer).
  4. Grilla: Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg på köttet (eller lägg på utegrill). Vänd köttbiten varje halvminut. För rosastekt totalt lika många minuter per sida som biffen är tjock mätt i centimeter. Låt köttet vila några minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
  5. Servera: Lägg tapernaden i portionsskålar. Skär ett kors i potatisen och tryck till från sidorna så att den öppnar sig. Toppa med en klick gräddfil och något grönt. Lägg upp kött och tillbehör på tallrikar.

Kockens kommentar

Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå inne för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade