 
              
              Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 156
 
    
                Kcal / portion: 867
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 3467 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
T-benstek ¤ 4.0 skivor 48%
Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%
Olivolja 2.0 msk 7%
Tapenade:
Oliver gröna kärnfria 8.0 styck 1%
Kapris 1.5 msk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Olivolja 3.0 msk 10%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 100.0 gram 5%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 styck 27%
Gräddfil 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Marinera: Skär skåror i köttet med kniv. Bryt av rosmarinblad och putta ner i skårorna. Lägg köttet på ett fat och häll över olivolja. Täck med folie. Låt stå i rumstemperatur i 4 timmar.
- Baka potatis: Sätt ugnen till 225°C. Picka små hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen 1-2 timmar eller mer. Baka gärna "för länge" (se kommentar). Känn med sticka när den är klar.
- Tapernade: Skala och finhacka vitlök. Finhacka oliver och soltorkade tomater. Häll alla tapernadeingredienserna i en mortel och stöt det till mos (eller använd en mixer).
- Grilla: Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg på köttet (eller lägg på utegrill). Vänd köttbiten varje halvminut. För rosastekt totalt lika många minuter per sida som biffen är tjock mätt i centimeter. Låt köttet vila några minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Servera: Lägg tapernaden i portionsskålar. Skär ett kors i potatisen och tryck till från sidorna så att den öppnar sig. Toppa med en klick gräddfil och något grönt. Lägg upp kött och tillbehör på tallrikar.
Kockens kommentar
Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå inne för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis.
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              