Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

800.0 

gram

 

Marinad:

 

Gul lök

1.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

msk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Worcestershiresås

1.0 

msk

Tomatketchup

1.0 

dl

Sesamolja

1.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Pak Choy

150.0 

gram

Salladslök

3.0 

styck

Jasminris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Baron de Ley Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 105 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2311 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 518 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 40%

 

Marinad:

Gul lök 1.0 styck 2%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 2%

Sojasås kinesisk 1.0 msk 0%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Worcestershiresås 1.0 msk 1%

Tomatketchup 1.0 dl 5%

Sesamolja 1.0 tsk 2%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Pak Choy 150.0 gram 1%

Salladslök 3.0 styck 1%

Jasminris 3.0 dl 44%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Tillagning (30 min + 10 tim )

  1. Marinera dag 1: Skala och finhacka lök. Riv ingefära. Blanda marinadingredienser i en plastpåse. Skär köttet i portionsbitar och stoppa ner det i påsen. Knyt ihop. Låt stå svalt över natt.
  2. Tillaga dag 2: Ta ut köttet ur påsen och skrapa av marinaden. Ställ marinaden i kylskåpet. Låt köttet bli rumsvarmt (1 timme).
  3. Koka ris enligt förpackning.
  4. Sås: Häll marinaden i en kastrull och värm upp den på svag värme. Varmhåll.
  5. Ansa och skölj grönsakerna. Skiva salladslöken. Koka upp vatten. Förväll strax före serveringen grönsakerna i 2-3 minuter, eller ångkoka i 3-5 minuter.
  6. Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 
  7. Lägg köttet på en grönsaksbädd. Toppa med varm marinad.

Kockens kommentar

Shanghai är Kinas största stad. I staden bor 20 miljoner människor. Även trakten runt staden är mycket folkrik och består mest av uppodlad jordbruksmark.

Alternativ

Canton Beef

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Shanghai beef