Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 112
 
    
                Kcal / portion: 578
 
    
                GBR (GI) / port: 16
Recept: 2311 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 40%
Marinad:
Gul lök 1.0 styck 2%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Sojasås kinesisk 1.0 msk 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Worcestershiresås 1.0 msk 1%
Tomatketchup 1.0 dl 5%
Sesamolja 1.0 tsk 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Pak Choy 150.0 gram 1%
Salladslök 3.0 styck 1%
Jasminris 3.0 dl 44%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 10 tim )
- Marinera dag 1: Skala och finhacka lök. Riv ingefära. Blanda marinadingredienser i en plastpåse. Skär köttet i portionsbitar och stoppa ner det i påsen. Knyt ihop. Låt stå svalt över natt.
- Tillaga dag 2: Ta ut köttet ur påsen och skrapa av marinaden. Ställ marinaden i kylskåpet. Låt köttet bli rumsvarmt (1 timme).
- Koka ris enligt förpackning.
- Sås: Häll marinaden i en kastrull och värm upp den på svag värme. Varmhåll.
- Ansa och skölj grönsakerna. Skiva salladslöken. Koka upp vatten. Förväll strax före serveringen grönsakerna i 2-3 minuter, eller ångkoka i 3-5 minuter.
- Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 
- Lägg köttet på en grönsaksbädd. Toppa med varm marinad.
Kockens kommentar
Shanghai är Kinas största stad. I staden bor 20 miljoner människor. Även trakten runt staden är mycket folkrik och består mest av uppodlad jordbruksmark.
Alternativ
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Shanghai beef
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              