Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2311 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 40%
Marinad:
Gul lök 1.0 styck 2%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Sojasås kinesisk 1.0 msk 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Worcestershiresås 1.0 msk 1%
Tomatketchup 1.0 dl 5%
Sesamolja 1.0 tsk 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Pak Choy 150.0 gram 1%
Salladslök 3.0 styck 1%
Jasminris 3.0 dl 44%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 10 tim )
- Marinera dag 1: Skala och finhacka lök. Riv ingefära. Blanda marinadingredienser i en plastpåse. Skär köttet i portionsbitar och stoppa ner det i påsen. Knyt ihop. Låt stå svalt över natt.
- Tillaga dag 2: Ta ut köttet ur påsen och skrapa av marinaden. Ställ marinaden i kylskåpet. Låt köttet bli rumsvarmt (1 timme).
- Koka ris enligt förpackning.
- Sås: Häll marinaden i en kastrull och värm upp den på svag värme. Varmhåll.
- Ansa och skölj grönsakerna. Skiva salladslöken. Koka upp vatten. Förväll strax före serveringen grönsakerna i 2-3 minuter, eller ångkoka i 3-5 minuter.
- Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Lägg köttet på en grönsaksbädd. Toppa med varm marinad.
Kockens kommentar
Shanghai är Kinas största stad. I staden bor 20 miljoner människor. Även trakten runt staden är mycket folkrik och består mest av uppodlad jordbruksmark.
Alternativ
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Shanghai beef
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan