Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 300.0 gram 90%
t.ex.
Tomater 0%
Squash 0%
Gul lök 0%
Svamp 0%
Potatis kokt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och skiva/tärna grönsakerna.
Vänd grönsakerna i lite neutral matolja. - Lägg på grillen helst i en grönsakshållare som på bilden. Rör om/vänd då och då.
Salta och krydda efter egen smak.
Grilltid i grönsakshållare 20-30 min. Direkt på grillbädden går det betydligt fortare.
Kockens kommentar
Grönsakshållare är nästintill nödvändigt för att grilla mindre grönsaksbitar (för att undvika att de ramlar ner genom gallret och för att få en jämn fin temperatur på varorna). Alternativt grillar man större bitar av olika grönsaker var för sig.
ALTERNATIV
Fler recept inom Varma tillbehör
Liknande recept som Grillad grönsaksblandning
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Olivpotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad med eller utan fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lime- & tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan