Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Smör el. margarin

1.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

Dill

2.0 

knippen

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 244

GBR (GI) / port: 11

Recept: 978 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 295 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 55%

Smör el. margarin 1.0 msk 10%

Vetemjöl 2.0 msk 6%

Mjölk 4.0 dl 25%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Dill 2.0 knippen 4%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten på medellåg värme i ca 15 min.

  2. Smält matfettet och rör ner mjölet. Häll i mjölken under omrörning och låt koka i ca 5 min på medellåg värme.

  3. Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen och låt den bli varm. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt. Garnera med en kvist dill.
    Servera.

Fler recept inom Varma tillbehör

Liknande recept som Stuvad potatis