Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskolv kokt konserv

4.0 

styck

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

 

Tillbehör:

 

Salt

 

 

Smör normalsaltat

 

 

eller

 

 

Aromsmör ¤

 

 

Aluminiumfolie?

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13

Recept: 550 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskolv kokt konserv 4.0 styck 100%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

 

Tillbehör:

Salt 0%

Smör normalsaltat 0%

eller %

Aromsmör ¤ 0%

Aluminiumfolie? %

 

Om utegrillning > %

Tillagning (10 min )

  1. Skär majsen i mindre portionsbitar om så önskas. Pensla majsen lätt med lite neutral matolja (ej olivolja som ger kraftig smak).

  2. Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om. Vänd då och då.

    Förkokta: (frysta, burk) 10-15 minuter.

    Färska: Grilla i aluminiumfolie 20-25 min. Vänd dem i folien några gånger.

    Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.

  3. Salta lätt och servera med smör eller aromsmör.

Kockens kommentar

Det går bra att grilla färsk majs, med eller utan blast, djupfryst majs som helst bör tina innan, eller burkmajs. "Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel vid förtäring.

ALTERNATIV

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Helagat aromsmör

Fler recept inom Varma tillbehör

Liknande recept som Grillad majs