Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13
Recept: 550 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Majskolv kokt konserv 4.0 styck 100%
Tillbehör:
Salt 0%
eller %
Aromsmör ¤ 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär majsen i mindre portionsbitar om så önskas. Pensla majsen lätt med lite neutral matolja (ej olivolja som ger kraftig smak).
- Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om. Vänd då och då.
Förkokta: (frysta, burk) 10-15 minuter.
Färska: Grilla i aluminiumfolie 20-25 min. Vänd dem i folien några gånger.
Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas. - Salta lätt och servera med smör eller aromsmör.
Kockens kommentar
Det går bra att grilla färsk majs, med eller utan blast, djupfryst majs som helst bör tina innan, eller burkmajs. "Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel vid förtäring.
ALTERNATIV
Fler recept inom Varma tillbehör
Liknande recept som Grillad majs
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Olivpotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad med eller utan fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lime- & tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan