Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 300.0 gram 90%
t.ex.
Tomater 0%
Squash 0%
Aubergine 0%
Gul lök 0%
Svamp 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa och dela grönsakerna i större bitar.
Pensla grönsakerna i lite neutral matolja. - Lägg på grillen 0,5 - 10 minuter tills de fått fin färg. Salta och krydda efter egen smak.
Ju större bitar, desto längre grilltid.
Grönsaksfrukter som tomater och aubergine, liksom svamp, tar längre tid att grilla än andra grönsaker.
Tips: "Fögrilla" t.ex. halva tomaters köttsida liggande på staniolpapper.
Kockens kommentar
Nästan alla grönsaker går att grilla och det går dessutom snabbt. Det är bara att prova sig fram.
ALTERNATIV
Fler recept inom Varma tillbehör
Liknande recept som Grillade grönsaker, grillad svamp
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Olivpotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad med eller utan fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lime- & tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan