Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 11%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 39%
Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 6%
Olivolja 1.0 dl 55%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
Hacka oliverna. - Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.
PASSAR TILL
Fler recept inom Varma tillbehör
Liknande recept som Olivpotatismos
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Olivpotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad med eller utan fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lime- & tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan