Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 150.0 gram 11%
Laxfilé färsk 150.0 gram 15%
Svärdfisk filé 150.0 gram 12%
Marulksfilé 150.0 gram 5%
Gul lök 1.0 styck 3%
Squash 0.5 styck 1%
Paprika röd-gul-grön 1.5 styck 2%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 50%
Läs om:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut råvororna ur kylen, de bör vara rumstempererade vid grillning. Lägg gärna grillspett av trä i vatten. Helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skär fisken i stora tärningar. Ansa grönsaker och skär i passande bitar. Trä fisk och grönsaker på spett. Pensla med olja och krydda med peppar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning, eller laga eventuella andra tillbehör.
- Lägg spetten på grillen och grilla helst under lock ca 1-2 minuter per fyra sidor. Grilltid beroende på bitarnas storlek. Utan lock tar det längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Välj fisk och grönsaker beroende på tillgång. Vald fisk bör vara ganska fast i köttet för att inte falla sönder under grillningen. Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.
Passar till
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillade fiskspett
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan