Bräserade lammlägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräserade lammlägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammlägg

4.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

msk

Rödlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Rött vin

5.0 

dl

Rosmarin färsk

1.0 

kvist

Timjan färsk

2.0 

kvistar

Mynta färsk

2.0 

kvistar

Smör+olja till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Vinbärsgelé

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 528 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammlägg 4.0 styck 33%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Rödlök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 4%

Rött vin 5.0 dl 13%

Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%

Timjan färsk 2.0 kvistar 0%

Mynta färsk 2.0 kvistar 0%

Smör+olja till stekning 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 18%

Vinbärsgelé 2.0 dl 22%

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Klappa läggen med mjöl runt om.
  3. Värm smör+olja i en ugnssäker gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter så att den blir mjuk, men ej bränd. Ta ur löken ur kastrullen.
  4. Bräsera: Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 timmar, tills köttet är mört och nästan faller av benet.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Smaka av.

Kockens kommentar

Bräsera = först bryna, sedan tillsätta vätska och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.

Passar till

Halstrade morötter

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Bräserade lammlägg