 
                
  
                Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
  
                  Smakrikt rött vin
  
  
                  Pris: 134 kr
  
                
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 143
 
    
                Kcal / portion: 561
 
    
                GBR (GI) / port: 9
Recept: 2246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 42%
Potatis kokt 0.8 kilo 30%
Smör normalsaltat 75.0 gram 24%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vinäger %
Tillbehör:
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om bräcka, såtering > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
Om bräcka, såtering > Äts ej
ā la lyonnais > Äts ej
Om Biff Rydberg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 30 min )
- Koka potatis om detta inte finns färdigt (extra tillagningstid 30 minuter). Koka den inte helt färdig, dvs potatisen skall vara ganska fast för att senare kunna stekas. Låt kallna.
- Skär köttet som franska restaurangproffs, dvs i ganska tjocka skivor, som sedan skärs i trekanter. Skär även potatisen i lika stora bitar. Skala och hacka lök, samt skala, tunnskiva eller mosa vitlök.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt lök och vitlök. Stek potatisen knaprigt brun. Ta ur.
- Sautera köttet några minuter, dvs stek det hastigt på hög värme. Vänd köttet ett par gånger. Köttet skall vara brynt utvändigt och lätt rått invändigt. 
- Stänk lite vinäger över. Blanda med potatisen. Värm upp. Finhacka persilja och strö över.
Kockens kommentar
Boeuf sauté Lyonnais ("nötkött som i Lyon") kan bestå av olika slags såterat nötkött, där "lyon" syftar på att lök ingår (läs mer om > ā la Lyonnais). Att använda ryggbiff är en lyxig variant. Sauté = såtera, det vill säga hastigt stekt i het panna (läs mer > Så såterar man). En ordinär fransk Boeuf Lyonnais (utan sauté) är vanligen en biffgryta av rester.
Alternativ
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Boeuf sauté Lyonnais, fransk lyxpytt
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              