
Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
Smakrikt rött vin
Pris: 134 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 42%
Potatis kokt 0.8 kilo 30%
Smör normalsaltat 75.0 gram 24%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vinäger %
Tillbehör:
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om bräcka, såtering > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
Om bräcka, såtering > Äts ej
ā la lyonnais > Äts ej
Om Biff Rydberg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 30 min )
- Koka potatis om detta inte finns färdigt (extra tillagningstid 30 minuter). Koka den inte helt färdig, dvs potatisen skall vara ganska fast för att senare kunna stekas. Låt kallna.
- Skär köttet som franska restaurangproffs, dvs i ganska tjocka skivor, som sedan skärs i trekanter. Skär även potatisen i lika stora bitar. Skala och hacka lök, samt skala, tunnskiva eller mosa vitlök.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt lök och vitlök. Stek potatisen knaprigt brun. Ta ur.
- Sautera köttet några minuter, dvs stek det hastigt på hög värme. Vänd köttet ett par gånger. Köttet skall vara brynt utvändigt och lätt rått invändigt.
- Stänk lite vinäger över. Blanda med potatisen. Värm upp. Finhacka persilja och strö över.
Kockens kommentar
Boeuf sauté Lyonnais ("nötkött som i Lyon") kan bestå av olika slags såterat nötkött, där "lyon" syftar på att lök ingår (läs mer om > ā la Lyonnais). Att använda ryggbiff är en lyxig variant. Sauté = såtera, det vill säga hastigt stekt i het panna (läs mer > Så såterar man). En ordinär fransk Boeuf Lyonnais (utan sauté) är vanligen en biffgryta av rester.
Alternativ
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Boeuf sauté Lyonnais, fransk lyxpytt
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan