Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 2
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödspättafilé 8.0 styck 38%
Apelsin hel 3.0 styck 27%
Purjolök 10.0 cm 2%
Avokado 1.0 styck 24%
Tomater 2.0 styck 4%
Rädisa 6.0 styck 1%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Filéa fisk om nödvändigt. Lägg i en skål. Idealiskt är om filéerna är cirka 3 cm breda, dvs spättorna bör inte vara alltför stora.
- Pressa juicen från 2 av 3 apelsiner. Häll juicen över fisken och se till att all fisk får kontakt med saften. Sätt kallt i 1 timme.
- Skala resterande apelsin och avlägsna hinnan från klyftorna. Dela i mindre bitar. Ansa/skala rädisor, avokado och purjolök samt skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur det mjuka, samt tärna köttet. Finhacka gräslök. Blanda.
- Ta fisken ur marinaden. Använd en stor matring och dekorera innersidan med filéer. Fyll upp i mitten med grönsaksröran. Ta bort matringen och gör nästa portion.
- Häll ev. lite av apelsinmarinaden runt fisken.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Rödspättaceviche (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan