Dryck till syrlig, rå fiskrätt
Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorifattiga rätter.
15 matchande recept inom syrlig, rå fiskrätt
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Torrt friskt vitt vin
89 kr, Nr 4151
-
Torrt friskt vitt vin
119 kr, Nr 5882 EKO
-
Ljus medium lager
13 kr, Nr 1403
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
-
Ljus lättare ale
22 kr, Nr 11526 EKO
-
Medelbesk ale
15 kr, Nr 1698
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
-
Sake, risbrygd
89 kr, Nr 130 EKO
Vin till syrlig, rå fiskrätt
Öl till syrlig, rå fiskrätt
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till rå syrlig fiskrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.