Dryck till syrlig, rå fiskrätt

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorifattiga rätter.

15 matchande recept inom syrlig, rå fiskrätt

Vin till syrlig, rå fiskrätt

Till starkt syrliga rätter fungerar vita viner med hög frisk syra. Ju syrligare rätt, desto friskare (syrligare) vin. Syran i maten upplevs mjukare med ett syrligt vin och vinet upplevs i sin tur fruktigare.

Öl till syrlig, rå fiskrätt

Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till rå syrlig fiskrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.