Dryck till salt, inlagd fiskrätt
Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlagd sill är generellt kraftfull mat.
54 matchande recept inom salt, inlagd fiskrätt
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 1548
-
Mörk fyllig lager
16 kr, Nr 1462
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 1546
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
-
Ljus lättare ale
14 kr, Nr 1668
-
Ljus fyllig ale
22 kr, Nr 1677
-
Medelbesk ale
15 kr, Nr 1698
-
Portertyp (stout)
17 kr, Nr 1561
-
Sake, risbrygd
99 kr, Nr 94948 TF
-
Kryddat brännvin
235 kr, Nr 80
-
Kryddat brännvin
195 kr, Nr 266
Vin till salt, rå fiskrätt
En annan dryck som är god till sill är sake. Den smakrika, lite starka drycken, i halvtorr stil fungerar på samma sätt som ett halvtorrt vin men utan fruktigheten från druvan.
Öl till salt, rå fiskrätt
Öl passar generellt väl ihop med salt mat och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till sillrätter med tydlig sälta passar fylliga och beska ölsorter, gärna ett mörkt öl. Ju saltare desto fylligare och beskare öl rekommenderas.