Dryck till smakrik, rå fiskrätt

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse.

Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingefära är syrlig och wasabi ger kryddhetta. Sushi utan tillbehör är mild i smaken.

32 matchande recept inom smakrik, rå fiskrätt

Vin till smakrik, rå fiskrätt

Halvtorra, friska och fruktiga vita viner fungerar väl ihop med söt-syrlig mat vilken emellanåt även innehåller heta smaker. Mathettan i wasabi och chilifrukter minskas av sötman i vinet, samt att vinet i kombination upplevs mindre sött och istället mer fruktigt.

Öl till smakrik, rå fiskrätt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till smakrik rå fiskrätt rekommenderas medelfylliga eller fylliga, smakrika och medelbeska till beska öl.